Het van oorsprong Zeeuws-Vlaamse bedrijf INPIEQ is afgelopen week als eerste officieel gestart met nieuwbouw op het nieuwe industrieterrein Reinierpark.

INPIEQ vestigde zich een aantal jaar geleden in Halsteren, maar groeit inmiddels alweer uit zijn jasje. “Eén van de redenen om voor Steenbergen te kiezen is de bereikbaarheid”, vertelt directeur Frank van Deursen. “We leveren service en reparatie aan grote machines van onze klanten uit Nederland, België en Duitsland. Dan is bereikbaarheid belangrijk.” Daarnaast was er volgens Van Deursen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Afgelopen week werd de eerste paal geplaatst en voor de kerst moet de sleutel op de deur zitten. “Tijdens de feestdagen gaan we verhuizen en half januari willen we hier van start gaan.”

Leo Heijmans, voorzitter van Ondernemersplatform Steenbergen (OPS), is blij met de komst van het bedrijf. “Vroeger was er geen industriegrond in Steenbergen. We wisten niet waar de A4 precies zou komen, dus als er ondernemers bij ons aanklopten, dan moesten we nee verkopen. Nu is dat gelukkig anders.” INPIEQ heeft overigens alle medewerking gehad vanuit de gemeente. Wethouder Marijke Vos juicht de ontwikkeling dan ook toe en kijkt uit naar de komst van meer bedrijven op het park.

 

(Bron: Steenbergse Bode)