Carlo de Bruyn (45) is één van de ondernemers die zich vestigen op Reinierpark, de uitbreiding van industrieterrein Reinierpolder. Deze week maakten de ondernemers kennis met elkaar op het bijna kale terrein, alleen wegen en nutsvoorzieningen zijn er al.

De Bruyn, gespecialiseerd in aandrijvingen en het wikkelen van elektromotoren, was vorig jaar de eerste koper van een kavel. Bedrijven als Foodeq, ontwerpers van machines voor de voedingsmiddelenindustrie en Perdaems landbouwtechniek volgden. In een bedrijfsverzamelgebouw op Reinierpark vestigen zich onder meer een opslag van een levensmiddelenwebshop, schildersbedrijf Hellemons uit Nieuw-Vossemeer en de administratie van de Roompot wielerploeg, gecombineerd met een bedrijf in e-bikes.

Nu kennismaken is goed voor de latere samenwerking. ,,Je moet wat je nodig hebt niet ver halen, als je het ook dichtbij hebt”, vindt Leo Heijmans, voorzitter van Ondernemers Platform Steenbergen (OPS).,,Dat maakt ons sterker.”

In de huidige bedrijfsruimte van De Bruyn is goed te zien waarom hij en zijn werknemer aan het verdubbelen van de werkruimte naar 600 vierkante meter toe zijn. Een grote testbank en een spuitcabine nemen veel ruimte in en ze moeten vaak met apparatuur schuiven. Ook staan er enkele pallets met grote metalen rollen, die hij voor een klant moet uitbalanceren. ,,Ze zijn bestemd voor rollerbanken om auto’s en racemotoren te testen”, legt De Bruyn uit. Bij het balanceren gebruikt hij een computer, maar er komt vooral veel handwerk bij kijken. Dat is ook het geval bij het wikkelen van draden in elektromotoren. Hoewel hij al heel jong kennis maakte met het wikkelen, zijn vader had een wikkelbedrijf in Bergen op Zoom, zag hij er eerst niets in. ,,Ik kon bij mijn vader in het bedrijf komen, maar dat was toen nog niet aan mij besteed. Ik ben beroepsmilitair geworden.” Toen de toekomst in het leger onzeker werd, ging hij toch in die bedrijfstak aan het werk.

Tien jaar geleden, ondanks het feit dat zijn vrouw het eerst niet zag zitten, begon hij voor zichzelf. Na drie jaar werken aan huis, ging hij op zoek naar een bedrijfsruimte in Roosendaal. ,,Dat ligt centraal voor mijn klanten en ik kreeg er een grote klus bij de suikerfabriek. Maar ik kon niets geschikts vinden.” Dat vond hij wel op Reinierpolder en nu ook weer op Reinierpark in Steenbergen. ,,Dat ligt met de op- en afritten naar de A4 nu ook erg centraal.”

(Bron: BN DeStem van 14-7-2017)