Lokale starters groeien door naar pand op Reinierpolder

Een belangrijke partner van de gemeente Steenbergen is het Starterscentra West-Brabant. Zij ondersteunen startende ondernemers in de regio West-Brabant. Met behulp van verschillende ontbijtsessies voor ondernemers, workshops en hulp bij financiën bied het starterscenta een totaalpakket om van een onderneming een succes te maken.

Wethouder Marijke Vos is enorm enthousiast over het Starterscentra. “Ze helpen de mensen echt met het opzetten van een bedrijf. De begeleiders hebben vaak zelf een bedrijf en kennen de klappen van de zweep. Ze geven startende ondernemers een rugzakje mee met allerlei informatie.” Desondanks is niet iedere startende een goede ondernemer. “Ze durven dit ook aan te geven, want niet iedereen kan een eigen zaak runnen.”

Marketing
“Je product of dienst verkoopt zich niet vanzelf”, vult Starterscentra aan. “Daarvoor heb je bijvoorbeeld marketing nodig. Wat veel starters simpelweg niet weten, is welke communicatiemiddelen je hiervoor kunt inzetten. Zo blijft er vaak veel onbenut.”

Het is één van de thema’s waarover workshops worden gegeven. Zo maken frisse ondernemers kennis met alle facetten van een eigen onderneming. “Als je gaat starten als ondernemer sta je voor veel nieuwe uitdagingen. Om goed voorbereid te zijn is het van belang kennis te hebben van zaken. StartersCentra West-Brabant helpt deze ondernemers op weg.” Iedere maand worden gratis voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over het beginnen van een eigen bedrijf. “Daarbij gaan we in op verschillende vragen waar je als ondernemer mee te maken krijgt.” Dit kunnen vragen zijn over de ondernemingsvorm en het businessmodel, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de rechtsvorm, de financiële administratie, de Belastingdienst of het ontwikkelen van een logo, huisstijl en website.

Starters
Deze informatie is uitermate belangrijk voor startende ondernemers en dus ook voor Reinierpolder. “Starters beginnen vaak vanuit huis, maken daar hun eigen kantoortje.

Maar, als het goed gaat groeien ze door naar een bedrijfsverzamelgebouw en als het meezit groeien ze door naar hun eigen pand. Wij hopen dat ze zich dan vestigen op Reinierpolder”, legt Sven Langenberg uit. “Het is voor ons belangrijk dat we niet alleen naar mogelijke ondernemers van buitenaf kijken, maar ook naar ondernemers van onderaf. De meeste bedrijven die failliet gaan bestaan tussen de 0 en 3 jaar, zodra ze die grens over zijn worden het volwaardige bedrijven binnen je gemeente.”

Kijk voor meer informatie op www.starterscentrawestbrabant.nl

(Bron: Steenbergse Bode van 14-6-2017)